BAS diplomprosjekt nominert til Aspelin Ramm prisen

Atdhe Illyrian Belegu sitt diplomprosjekt "03 Assembly Palace" fra 2017 er et av 4 prosjekter som er nominert til å konkurrere om Aspelin Ramm prisen 2018. Les mer!

Juryen har, etter møysommelig arbeid, plukket ut fire finalister som får presentere sin masteroppgave på årets Master Pitch, tirsdag 18.september.

Førstemann ut er Atdhe Illyrian Belegu, tidligere student ved Bergen Arkitekthøgskole - BAS.

Atdhe var bekymret for hva som var planlagt for hans gamle nabolag Fjell i Drammen. Det gikk opp for ham hvor ofte en går inn i et nabolag med brillene til en utenforstående når en skal utvikle bydelen. Ut av det ble det en masteroppgave!

Finnes det en bedre tilnærming for byutvikling i drabantbyene? Alle bydeler har helt ulike kvaliteter og særpreg. Hva skjer da når et nabolag blir utviklet av noen som ikke kjenner og forstår det?

Velkommen til Master Pitch på Kulturhuset, tirsdag 18. september kl. 15:00.


Tirsdag 18. september vil et finaleheat av fire finalister presentere sin oppgave for jury og publikum på Kulturhuset, hovedrommet fra kl. 15:00. 

Finalistene er:
1. Atdhe I. Belegu, BAS
03 Assembly Palace - a contextualized re-structure and adaption of local asset in Fjell neighborhood, Drammen.

2. Pia Haukali, NMBU
Likestilte byrom - hvordan en feministisk tilnærming kan bidra til utforming av offentlige byrom.

3. Hannah Eline Ander, UIO
Et ubehagelig mangfold. En studie av mangfold og inkludering som mål for Olafiagangen som offentlig rom på Grønland.

4. Million Kiros Weldu, UIS
Urban planning: The potential role of shared autonomous vehicles in transforming our cities. Based on a case study of Stavanger City Center.

Vinneren av Aspelin Ramm-prisen blir kåret neste konferansedag den 19. september: vinneren skal ha gitt et viktig bidrag til en fremtidsrettet byutvikling for byer og tettsteder.

Vinneren får en premiesum på 25.000 kr og et diplom designet av Enzo Finger. Alle som deltar får presentert sin oppgave i konkurransens magasin, og blir synlig for hundrevis av potensielle arbeidsgivere.

Se www.aspelinramm.no/aspelin-ramm-prisen for mer informasjon om prisen.

Årets Aspelin Ramm magasin kan du lese her

For presentasjon av Atdhe sitt prosjekt se BAS sin webside under Prosjekter.